Koffiebonen zijn het lekkerst!

koffiebonen

koffiebonen

Jij bent iemand die graag koffie drinkt en je zult dan ook niet de enige zijn. Nu zijn er een heleboel verschillende soorten koffie waar je uit kunt kiezen. Zo heb je koffie waarbij de bonen vers worden gemalen en je hebt ook koffie met cups en koffie met pads. Daarnaast heb je ook nog cappuccino en espresso. Dat zijn allemaal verschillende manieren van koffie, maar een van de meest populaire is op dit moment koffiebonen. Mocht jij deze manier niet kennen of niet drinken dan wordt het toch een keer tijd, want je mist anders erg veel. Een bonenkoffie hoeft dan ook niet eens duur te zijn.

koffiebonen

Smaak

Smaak van koffie kan heel erg verschillen en dat heeft te maken met allerlei verschillende manieren hoe de koffie wordt gemaakt en waar de koffie van wordt gemaakt. Dat heeft allemaal invloed op de sterkte en de pittigheid. Als jij dan ook geen ervaren koffiedrinker bent dan zal het zo zijn dat jij veel soorten koffie niet lekker gaat vinden en dat is dan ook niet zo gek. Mocht jij wel fan zijn van koffie dan is de kans groot dat jouw voorkeur dan toch naar koffiebonen gaat, die geven vaak namelijk de meeste smaak. Binnen koffiebonen zelf zit er verder ook verschil in smaak. Er zijn 2 verschillende soorten koffiebonen op de markt te vinden. Het verschil tussen deze twee heeft vooral te maken met de hoeveelheid cafeïne dat deze bonen aanmaken. Naast verschillen in soort heb je ook verschillen in smaak. Hier zijn er veel meer van. Deze verschillen liggen vooral aan de branding en verhouding van de twee soorten koffiebonen. Hiermee kunnen verschillende combinaties gemaakt worden die verschillende smaken produceren. 

Prijs

Veel mensen vinden koffie duur en dat is dan ook niet zo gek. Nu hoef jij je daar bij bonen eigenlijk minder zorgen over te maken. Het is niet meteen goedkoper, maar het is wel zo dat de koffie vaak is afgeprijsd. Het zijn dan vooral de koffiebonen die goedkoper zijn dan alle andere en dat is dan mooi meegenomen. Je betaald dan niet alleen minder voor de bonen, maar je krijgt ook nog eens veel meer smaak. Daarom is het goed om te kijken of bonen wat voor jou is.